На аукціонах продали перші бурштинові ділянки

Поділитися:

У Рівненській області пройшла перша черга аукціонів на отримання спеціальних дозволів, які дозволять українцям легально видобувати бурштин. Про це свідчать дані торгів.

Відзначимо, що раніше на тендері був виставлений ряд ділянок в не більше, ніж 10 гектарів землі. Зокрема, один з таких лотів знаходився в селі Олексіївка Сарненського району.

Так, ділянку землі “Західна перша” купило київське ТОВ “БурПром”. Вартість лота – 12,5 мільйона гривень.

Офіційним керівником ТОВ числиться бізнесмен Павло Бондар, а його підсумковим бенефіціарним власником вважається Ольга Ярмак. Початковий капітал підприємства 2 тисячі гривень.

Власником другої ділянки під назвою “Західна друга” стало також столичне товариство “Терра Амбер”. Землю купили за 29 мільйонів гривень. Початковий капітал підприємства 375 тисяч гривень. Власником компанії є Світлана Мора.

За підсумком тендеру саме ці два переможці отримали право на видобуток бурштину на ділянках терміном до 5 років. Надалі дозвіл можуть продовжити за окрему плату.

Раніше Державна служба геології та надр України виставила від 17 липня 2020 року на аукціон бурштинові ділянки в Рівненській області. З усіма лотами можна ознайомитися на prozorro.sale.

З початку року поліція отримала 411 заяв та повідомлень про незаконного видобутку бурштину. З них було виділено 87 заяв з ознаками кримінальної порушення.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу