МВС спростить процедуру ввезення автомобілів з США

Поділитися:

У МВС розробили нові правила ввезення автомобілів з США — як просто тих, що були у вжитку, так і битих. Багато українців вважають, що відремонтувати пошкоджений автомобіль дешевше, ніж купити в Україні другий, нехай навіть з рук.

У нових правилах є істотні моменти, які роблять ввезення машини зі Сполучених Штатів простіше і зрозуміліше широкому колу автолюбителів. Так, згідно з ними вже не потрібно мати документ, який підтверджував би першу реєстрацію автомобіля (українською мовою). Документ про утилізацію, виданий в США, в Україні може служити заміною попереднього.

При цьому реєстрація буде необхідна в разі першої реєстрації машини в Україні, а також тоді, коли на неї буде встановлено ГБО.

На думку експертів, заборона реєстрації автомобілів, які ввозяться з США, створить масу нових проблем. Зокрема, це нові корупційні схеми, що дозволяють обійти закон. Також експерти говорять і про інші проблеми — відсутність єдиної форми в США, яка підтверджує утилізацію авто (кожен штат має свої прийняті документи).

Також ми писали про те, що всі розмови про заборону або помітне ускладнення ввезення так званих битків з США — не що інше, як вкидання, провокація.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу