Молдова закупила газ у Нідерландів

Поділитися:

Державна компанія Energocom Республіки Молдова провела тендер, у рамках якого визначила газового імпортера. Ним стала одна з найбільших та провідних світових нафтоперевізників нідерландська компанія Vitol.

Згідно з підписаною угодою двох сторін, протягом одного дня, 27 жовтня, 1 мільйон кубометрів газу для Молдови буде доставлено. Повідомляється, що серед усіх учасників тендеру саме нідерландська компанія запропонувала найкращі умови.

Відомо, що раніше «Нафтогаз України», підписавши рамкову угоду про постачання газу до Молдови, також братиме участь у всіх торгах, проте поки що жодних домовленостей не підписано.

Нагадаємо, що Республіка Молдова тижнем раніше була змушена запровадити режим Надзвичайної ситуації через газову кризу на 30 днів. Слід зазначити, що під час зустрічі міністрів України та Молдови обидві сторони дійшли домовленостей щодо співробітництва щодо газового постачання. Секретар Служби національної безпеки та оборони України заявив, що українська влада має зайнятися питанням допомоги сусідові з газопостачанням.

При цьому відомо, що паливо для Молдови поставлятиметься не на фінансових умовах. Після певного періоду Кишинів зобов’язується повернути газ Україні. Загалом йдеться про 15 мільйонів кубометрів газу.

Раніше ми повідомляли про готовність Європейського Союзу допомогти Молдові подолати газову кризу, яку переживає країна через дефіцит природного газу та складні переговори з російським «Газпромом».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу