Молдова відновить переговори з РФ щодо Придністров’я

Поділитися:

Молдова висловила готовність до відновлення переговорів з Російською Федерацією щодо врегулювання конфлікту в Придністров’ї.

Про це зявила президент Молдови Майя Санду на зустрічі в Кишиневі з заступником керівника адміністрації президента РФ Дмитром Козаком. Це можливо тільки мирними, політико-дипломатичними засобами на чинних переговорних майданчиках, дотримуючись суверенітету та територіальної цілісності республіки, наголосила вона.

Натомість, представник президента РФ наголосив, що вирішення придністровського питання є внутрішньою справою Молдови, тоді як Росія готова тільки посприяти, щоб обидві сторони могли домовитися. Мовляв, Росія не готова висувати власні умови врегулювання.

Нагадаємо, що навесні у Молдові планували засідання Вищої ради безпеки на прохання президента країни Майї Санду, де хотіли обговорити ситуацію у сфері управління майном Молдови в Україні, зокрема, його втрату.

Також ми писали, що Україна і Молдова планують розвивати транспортно-транзитний потенціал. Главами обох держав був підписаний Меморандум про розвиток транспортно-транзитного потенціалу країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу