Молдова заявила про майнові претензії до України

Поділитися:

У Молдові сьогодні відбудеться засідання Вищої ради безпеки на прохання президента країни Майї Санду. Очікується, що на засіданні буде обговорена ситуація у сфері управління майном Молдови в Україні, зокрема, його втрату. Також обговорять боротьбу з контрабандою та трафіком наркотиків.

Засідання у приміщенні адміністрації президента заплановане на 11:00.

Відомо, що останні збори Вищої ради безпеки відбулися 13 березня. Після них президент закликала уряд та парламент посилити обмежувальні заходи, щоб стримати поширення Ковід-19.

Водночас, невідомо, про яке саме майно в Україні йдеться. ЗМІ пишуть, що ймовірно, предметом обговорення буде колишній санаторій “Молдова” в Одесі, збудований усередині 1950-х років для партійної номенклатури Молдовської РСР. У 1990-х санаторій занепав. З 2011-го зовсім перестав функціонувати за своїм призначенням.

Зазначається, що у 2018 році територію санаторію відвели фірмі з кіпрськими корінням, нібито для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель санаторію. Тоді з проханням зняти це питання з розгляду сесії в Одеську міськраду звертався консул республіки Молдова, адже на території колишнього санаторію – консульство Молдови в Одесі. Але в мерії не взяли це до уваги.

Також повідомляється, що на місці санаторію планують побудувати чотири хмарочоси, а також офісно-торговий комплекс.

Нагадаємо, що Україна і Молдова планують розвивати транспортно-транзитний потенціал. Главами обох держав був підписаний Меморандум про розвиток транспортно-транзитного потенціалу країн.

Раніше повідомлялося, що СБУ попередила спробу заволодіння майном Дунайського пароплавства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу