Місія МВФ продовжить роботу в Україні в січні

Поділитися:

Місія Міжнародного валютного фонду планує перегляд угоди співпраці з Україною в режимі онлайн через пандемію коронавірусу. Про це заявив міністр фінансів України.

Відомо, що перший транш від МВФ у 2,1 млрд доларів Україна отримала ще в червні. На початку 2021 року очікується отримання ще 700 млн доларів.

Так, 23 грудня місія МВФ завершила свій перший етап онлайн-роботи в Україні. Другий етап почнеться після новорічних свят.

“У них Різдвяні канікули, “другий раунд” буде в січні. Саме на початку січня ми почнемо знову роботу. Вона досить цікава, продуктивна, багато дискусій, обговорюється модальність майбутньої програми, кроки, які повинні зробити, попередні кроки і структурні маяки. Також бюджет: яким чином ми будемо балансувати, розмір дефіциту “, – повідомив глава Мінфіну.

Слід зазначити, що програма фінансування розрахована до 2022 року, але є розуміння, що МВФ хоче її продовжити. Міністр фінансів зазначив, що МВФ висунув Україні ряд маркерів. Деякі вже виконані, інші – чекають попереду. При цьому, скандальне рішення Конституційного суду не вплинуло на відносини між Україною і МВФ.

Крім того, якщо на початку січня Верховна Рада прийме всі необхідні законопроекти і поверне позбавлення волі за брехню в деклараціях чиновників – це дасть додаткові інструменти в переговорах з МВФ.

Нагадаємо, що українські експерти вважають, що країна у другому кварталі 2021 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів залучили до держбюджету понад 22 млрд гривень. Такі дані опубліковані після проведення аукціону 22 грудня, на якому були виставлені ОВДП у вигляді дев’яти різних пакетів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу