Місія МВФ продовжила роботу в Україні

Поділитися:

У понеділок, 11 січня, в Україні знову запрацювала в режимі онлайн місія Міжнародного валютного фонду. Її представники поки що попередньо переглядають програму stand-by для України. Про це повідомило представництво МВФ в Україні у відповідь на запит ЗМІ.

Повідомляється, що члени міжнародної спонсорської організації налагодили спілкування з усіма представниками української влади. Воно відбувається дистанційно з огляду на карантинні обмеження. МВФ нагадує, що кредит stand-by надається для узгоджених із МВФ цілей країнам-членам фонду.

Банк резервує певну суму, а клієнт використовує її частково чи повністю. Влітку МВФ затвердив нову 18-місячну програму для України на близько 5 млрд доларів із негайним виділенням 2,1 млрд доларів першого траншу.

Нова програма має допомогти Україні впоратися з проблемами, які викликала пандемія COVID-19.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року місія Міжнародного валютного фонду планувала перегляд угоди співпраці з Україною в режимі онлайн через пандемію коронавірусу. Про це заявив міністр фінансів України.

Також раніше ми писали про те, що українські експерти вважають, що країна у другому кварталі 2021 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу