Україна може отримати транш МВФ навесні

Поділитися:

Українські експерти вважають, що країна у другому кварталі 2021 року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду.

«Транш ми не отримаємо раніше, ніж проясниться ситуація з новою владою в США. У першому кварталі 2021 року транш ми точно не отримаємо. Чи надійдуть гроші в другому кварталі 2021 року буде залежати від того, наскільки МВФ буде задоволена поведінкою української влади. Стандартна вимога: повернути на свої місця всіх людей від МВФ в антикорупційні органи, вирішити питання з боргами «ПриватБанку» і боргами його власників, і з позовами власників даної фінустанови один до одного », – кажуть аналітики.

За словами фахівців, МВФ може висунути нові вимоги України в обмін на транш.

Економісти вважають, що МВФ незадоволений бюджетом України на 2021 рік. Так, на думку фонду, в 2021 році країна запланувала надмірні витрати на освіту і медицину. Якщо всі перераховані вище вимоги Україна виконає, то можливо, ті кошти, які обіцяв МВФ, надійдуть у другому кварталі 2021 року.

Нагадаємо, що в Кабінеті міністрів України назвали нові терміни отримання траншу з боку Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив прем’єр-міністр країни.

За словами чиновника, довгоочікувану грошову допомогу Україні може отримати вже в лютому-березні наступного року. Він підкреслив, що на жаль, в цьому році дана задача вже нездійсненна.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України вважають, що всі умови, виставлені МВФ для отримання траншу, вже виконані. В першу чергу мова тут йде про структурні маяки, а також про зміни, які вже введені в законодавство в частині банківської діяльності в країні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу