Мінцифри і Кабмін обговорили вхід на ринок системи PayPal

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації розповіли, що планують залучити в Україну найбільші міжнародні електронні платіжні системи, серед яких Stripe та PayPal.

Відомо, що план спільних дій з цього питання вже обговорили на зустрічі прем’єр Денис Шмигаль, представники Мінцифри, Міністерства фінансів, Національного банку.

У Мінцифри зазначили, що прихід цих міжнародних електронних платіжних систем на український ринок є пріоритетним питанням, яким відомство займається вже близько року.

Зазначається, що для залучення цих компаній необхідно ухвалити низку законодавчих змін. Зокрема, законопроект №4364, де врахована директива ЄС PSD2, яка є важливою для функціонування таких компаній.

У відомстві розповіли, що діляться з представниками PayPal необхідною інформацією про український ринок та розвиток cashless в країні. У майбутньому очікується зустріч із керівництвом компаній PayPal і Stripe.

Нагадаємо, незабаром нова послуга для бізнесменів «Статичний QR» – повинна з’явитися в додатку «Дія». Після цього клієнти зможуть передавати онлайн копії документів для підтвердження особи.

Також ми писали, що у Міністерстві цифрової трансформації розповіли, яка послуга на порталі “Дія” найбільш популярна серед українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу