Мінціфри дасть можливість покупцям перевірити вторинну нерухомість

Поділитися:

У Міністерстві цифрової трансформації України збираються дозволити покупцям тієї чи іншої нерухомості отримати попередній юридичний звіт про об’єкт. Це потрібно для того, щоб зменшити випадки шахрайства на вторинному ринку продажів.

Як повідомляє пресслужба міністерства, на цей час в країні досить часто українців дурять шахраї щодо покупки тієї або іншої нерухомості.

У зв’язку з цим “Monitor.Estate” спільно з “Opendatabot” розробив відповідну платформу, яка дозволить покупцеві заздалегідь ознайомитися з даними про об’єкт.

В інформації будуть викладені подробиці щодо точної адреси, площі, типу, власника, права власності та обмежень, пов’язаних з житлом.

У перспективі, користувачі також зможуть ознайомитися з даними з реєстру судових рішень, реєстру боржників, реєстрів територіальних громад і з аналогічними відомостями.

Нагадаємо, що в Україні помітно збільшилася вартість оренди житла: по різних регіонах країни ціни змінилися по своєму. Про це свідчать дані Державної служби статистики України.

Так, у 2020 році оренда житла в середньому подорожчала на 5,5% стосовно до однокімнатного житла. У грошовому значенні – до 3 903 гривні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу