Мінсоцполітики готове виплачувати пенсії жителям Донбасу

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики проявили ініціативу здійснювати пенсійні виплати жителям Донбасу. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як відомо, зараз на сході України офіційні представництва банків і Пенсійного фонду не функціонують. Також існує велика плутанина з пенсійними справами, а частина з них взагалі загублена.

Зокрема, зараз у міністерства немає ніякої інформації щодо 150 тисячах пенсіонерів. Це майже 10% від сукупної кількості жителів, які можуть звернутися до української сторони за пенсією.

На даний момент уряд обговорює варіанти комунікації з цими людьми заради виплати пенсії. Одна з ідей полягає в залученні на полях Донбасу однією з міжнародних організацій.

Нагадаємо, що для отримання виплати українці, які проживають на сході країни, повинні пройти процедуру верифікації, яка дозволить отримувати виплату безпосередньо на банківську карту.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві соціальної політики розробляють нові параметри пенсійної системи. Розглядається можливість дострокового виходу на пенсію для деяких категорій громадян.

Також відомство прогнозує підвищення у другому півріччі мінімальної заробітної плати більш ніж на 500 грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу