Міноборони втратило 77 млн ​​гривень на старих наметах

Поділитися:

77,2 млн гривень витратили в Міністерстві оборони на закупівлю наметів за явно завищеними цінами. Цікаво, що намети були зразка 1956 року, всього їх було 1200 штук. З них 600 наметів типу «санітарно-барачний» вартістю 71 тис. грн за штуку і стільки ж наметів типу «санітарно-технічний» — кожен за ціною 58 тис. грн. Тим часом вартість таких же типів наметів на платформі prom становить 36 і 32 тисяч гривень за штуку відповідно. Для опалення цих наметів взимку використовуються чавунні печі — буржуйки. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

З цього випливає, що Міноборони витратило на закупівлю наметів радянського зразка на 34 мільйони гривень більше реальної ціни. Постачальником наметів для Міноборони є приватна компанія «Сівер-текс». Також відомо, що при виробництві наметів компанія закуповує комплектуючі з Росії. «Сівер-текс» почав вигравати тендери в липні 2014-го року і з тих пір отримав замовлень на більше ніж 900 млн гривень.

До слова, в лютому цього року ВСУ отримали від США наметовий комплекс типу «Аляска», в якому вартість одного намету становить 127 тис. гривень. Намети типу «Аляска» обладнані системою вентиляції, мають кондиціонер та підлогу.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок корупційного витрачання коштів в Міноборони. Зокрема, у вересні цього року в Генштабі витратили 308 тис. гривень на ручки з позолоченими та золотими деталями. До того ж у компанії, через яку ГБР відкрила кілька кримінальних проваджень, закупили хутряних пальто на 30 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що в ЗСУ купили 80 подарункових ручок за 300 тис. гривень.

Також ми писали про те, що донецькі чиновники заробляють на тендерах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу