Мінінфраструктури розробляє авіаційну стратегію

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури триває активна робота над авіаційною стратегією України. Робота ведеться досить швидко, але при цьому кожен момент опрацьовується поглиблено.

Станом на зараз у міністерстві вже готові до роботи з консалтинговими компаніями, а до кінця осені обіцяють видати повністю готовий продукт — з цифрами, всілякими деталями та прорахунком KPI.

Як відомо, президент Володимир Зеленський не так давно висловив думку, що було б добре створити державну авіакомпанію, літаки для якої також збиралися б в Україні. У Мінінфраструктури вважають, що суто компанія не так цікава, як вона ж, але у зв’язку з українськими виробниками, хабами та маршрутами.

У контексті розвитку авіаційної стратегії одне з ключових місць відведено ДП «Антонов». За словами експертів, підприємство потрібно виводити на якісно новий рівень, аби літаки українського виробництва літали як у себе на батьківщині, так і по всьому світу. Станом на сьогодні положення державного підприємства жалюгідне — воно просто тримається на плаву.

Раніше повідомлялося про реструктуризацію боргів держпідприємства «Антонов». Верховна Рада прийняла за основу проект закону №3350 про реструктуризацію заборгованості цього підприємства, за нього проголосував 251 нардеп.

Також ми повідомляли про відновлення світової авіаційної галузі на 63% після пандемії коронавірусу та пов’язаного з нею карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу