Мінфін заявив, що від України можуть зажадати дострокового погашення кредиту МВФ

Поділитися:

Рішення Конституційного суду про часткове скасування антикорупційної реформи несе серйозні ризики для України. Про це заявив міністр фінансів.

Так, глава Мінфіну вважає, що на тлі цього рішення КСУ, міжнародні кредитори можуть зажадати від України достроково повернути кошти, отримані за тим самим працюючим кредитними програмами. Крім того, це рішення негативно впливає і на переговори про майбутню співпрацю.

“Це рішення абсолютно негативно впливає на наші переговори з МВФ, з Європейським Союзом, зі Світовим банком. І ризик не тільки в тому, що ми можемо не отримати кошти за цими програмами. Є ризик того, що нас можуть поставити перед необхідністю достроково повернути раніше взяті позики “, – сказав міністр фінансів України.

Нагадаємо, що в зверненні Міністерства фінансів, яке було опубліковано на сторінках «Урядового порталу», йдеться про те, що проект держбюджету країни на 2021 цілком збалансований, а також його цілком можна виконати. Зокрема, в міністерстві вже назвали цей бюджет дорожньою картою, що містить всі необхідні позначки для того, щоб 2021-й Україна прожила саме так, як запланувала.

Раніше повідомлялося, що 50 нардепів назвали президентські укази про призначення членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг неконституційним. З такою заявою депутати звернулися до Конституційного суду України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу