Мінфін залучив понад 7 млрд гривень через ОВДП

Поділитися:

Міністерство фінансів України залучило до державного бюджету України близько семи мільярдів гривень за допомогою того, що запропонувало інвесторам три різновиди гривневих облігацій. Йдеться про ОВДП з різними термінами обігу — 3 місяці, рік і 3 роки (гривневі), 6 місяців (доларові).

Якщо говорити про середньозважену дохідність, то по тримісячних гривневих ОВДП вона склала 7,19%, за річними в гривні — вже 9,89%, а за трирічними — 10,95%.

У процесі аукціону, який був проведений 6 жовтня, держбюджет тільки від розміщення доларових ОВДП отримав більше ніж 135 млн доларів.

Раніше повідомлялося про падіння середньої зарплати в Україні. За серпень, згідно з даними Державної служби статистики, сума стала менше на 3%, ніж в липні. У вересні середня зарплата українських громадян дійшла до позначки 11 тисяч 446 гривень.

Також ми писали про те, що в Україні зафіксовано уповільнення економіки. Про це розповіли аналітики Світового банку. Вказується, що завдяки досягненням минулих років країна більш вдало зустріла поточну кризу. Зокрема, в цьому році падіння ВВП України складе всього лише 5,5%, що є хорошим результатом у порівнянні з рівнем падінь показника ряду сусідніх країн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу