Мінфін підтримав посилення для боржників по комуналці

Поділитися:

Міністерство фінансів вимагає посилення покарання для громадян України, які прострочили платежі за комунальні послуги. Так, глава Мінфіну підписав Меморандум з Міжнародним валютним фондом, за умовами якого передбачається посилення санкцій проти боржників.

Сам документ має на увазі те, що уряд зобов’язується розробити дієві інструменти для підприємств теплопостачання для забезпечення справляння платежів з населення (в тому числі за рахунок більш високих штрафів і спрощеного законодавства).

“Цей пункт не є структурним маяком. Але нам усім важливо розуміти, що плата за комунальні послуги – обов’язок кожного громадянина. У зв’язку з пандемією держава надала офіційну можливість уникнути пені та штрафів за несплату. І, ви знаєте, відсоток оплати різко знизився “, – пояснюють в Мінфіні.

Нагадаємо, що на думку міністра фінансів України сьогодні є підстави вважати, що країна виходить з кризи.

«Є підстави вважати, що ми виходимо з кризи. МВФ дає нам 8,2% падіння ВВП, раніше давав 7,7%. Ми вважаємо, що 4,8% – реальний показник. Подивимося за підсумками другого кварталу. Важкими місяцями були квітень і травень. У червні вже запустилися економічні процеси », – зазначив він.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на обіцянки уряду не підвищувати комунальні платежі мінімум до кінця року, вже з 1 липня в Україні можуть піднятися ціни на газ для населення

Це пов’язано з тим, що 1 липня припиняє дію постанова Кабміну, відповідно до якого, ціноутворення регулюється Кабміном. Уже з початку наступного місяця, ціноутворення буде залежати від цін на газовому ринку. Скасування указу Кабміну №867, що регламентує поставки газу домогосподарствам за спеціальними цінами, пов’язане з вимогою МВФ про введення в Україні газового ринку.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу