Міненерго буде брати кредит через борги за «зеленим» тарифом

Поділитися:

У планах Міністерства енергетики взяти кредит в 300 млн євро, про що вже ведуться переговори з державними і міжнародними банками. Мета позик — погашення заборгованостей компанії «Гарантований покупець» по «зеленому» тарифу. Загальний борг становить уже понад 18 млрд. грн.

Банки ставлять за умову стабілізацію роботи учасників ринку електроенергії. Такі рішення приймає Національна комісія державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг.

Нагадаємо, що за результатами опитувань населення USAID спільно з Держстатом, всього 3-9% жителів України готові платити за електроенергію більше, щоб ВДЕ працювали на «зелений тариф». У Києві заради роботи поновлюваних джерел енергії готові платити більше за все 14% жителів.

Також Кабінет міністрів України продовжує обговорювати з інвесторами питання зміни «зелених» тарифів. Однак в Меморандумі про взаєморозуміння з виробниками електроенергії з поновлюваних джерел не прописана позиція виробників енергії. При цьому деякі умови документа є неприйнятними для інвесторів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу