Мінекономіки робить прогноз на випадок жорсткого карантину

Поділитися:

Департамент стратегічного планування та макроекономічного прогнозування Мінекономрозвитку опублікував огляд, в якому спрогнозував становище української економіки в четвертому кварталі 2020 року. Так, якщо карантин не стане жорстким, то економіка повернеться до траєкторії зростання, а ось посилення існуючих на цей момент обмежень по Коронавіруси призведе до того, що ВВП знову стане знижуватися.

Найбільш вражаюче падіння у 2020 році спостерігалося в другому кварталі — в ті місяці, коли діяв жорсткий карантин. Промисловість практично зупинилася, багато підприємств закрилися, а ВВП впав більш ніж на 11%.

Якщо ситуація з кількістю хворих не буде погіршуватися, а карантинні заходи не будуть ставати суворіше, економіка почне відновлюватися і рухатися вперед. Важливо і те, що повернеться до колишніх докарантинним темпами виробництво.

Раніше повідомлялося про те, що прогнози ЄБРР з приводу української економіки погіршилися. Разом з тим є і позитивні моменти, вони стосуються зростання ВВП до 3%.

Також ми писали про те, що українці за час карантину збільшили свої заощадження. Позначилися такі фактори, як відсутність можливостей купувати речі в бутиках, ходити в кіно і ресторани, подорожувати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу