Мін’юст примусово забирає Білоцерківську ТЕЦ

Поділитися:

Згідно з повідомленням Національного банку, керівництво Білоцерківської ТЕЦ та інші особи йдуть проти рішення Господарського суду міста Києва про стягнення майнового комплексу теплоелектроцентралі, відкритого на виконання у червні 2021 року.

Наголошується, що ТОВ «Альтера Фінанс» подало заяву до Госпсуду з вимогою відкрити справу про банкрутство ПрАТ «Білоцерків». В результаті департамент державної виконавчої служби Мін’юсту ухвалив рішення відкрити виконавче провадження щодо ПрАТ «Білоцерківська теплоелектроцентраль» для подальшого стягнення майнового комплексу на користь Нацбанку.

Нагадаємо, майновий комплекс теплоелектроцентралі був призначений як майновий поручитель за кредитними зобов’язаннями банку «Фінанси та кредит» перед НБУ. Не погашеними у цій справі досі залишаються 1,439 мільярда гривень.

Костянтин Жеваго у 2015 році, як головний акціонер «Фінанси та кредит» (97,67% акцій), уклав угоду з Нацбанком, згідно з якою майновий комплекс ТЕЦ визнаний поручителем у погашенні кредитів рефінансування за відповідними договорами. Інакше кажучи, він узяв особисте зобов’язання погасити заборгованість банку. Проте своїх зобов’язань не виконав. Згодом НБУ подав заяву до суду.

Повідомляється також, що Нацбанк вживе всі можливі законні заходи для стягнення коштів на погашення кредиту банку. Регулятор нагадав, що загальна заборгованість фінансової установи наразі становить 6,2 мільярда гривень.

Раніше ми писали про рішення Госпсуду стягнути будівлю готелю «Салют» на користь НБУ. Готель також був поручителем за зобов’язаннями проблемного кредиту рефінансування банку «Фінанси та кредит».

Також ми повідомляли, що Нацбанк відсудив Білоцерківську ТЕЦ у Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу