Милованов пояснив, чому «карантинні» гроші нараховані не всім

Поділитися:

Так звані карантинні гроші на цю мить отримали вже понад 500 тис. українських громадян — це і підприємці, і наймані працівники, які подали заявки на гроші. Однак відомо також, що допомогу давали не всім. Головними причинами в ситуації з відмовою служили неправильне оформлення самої допомоги або ж у наявності порушень в процесі оформлення підприємства.

Нагадаємо, що мова йде про допомогу в розмірі 8 тис. грн на період локдауна. Держава виплачує таку суму всім тим, хто підпадає під держпрограму. Експерти говорять про те, що чутки про перевірки, так чи інакше пов’язаних з виділенням такої допомоги ФОП, підприємцям, найманим працівникам на підприємствах, не обгрунтовані.

Раніше повідомлялося, що ФОП масово відмовляють у виплаті «карантинних» грошей. На сайті «Дія» опублікований список тих категорій ФОП, які можуть отримати допомогу. У ньому — 49 КВЕДів (класифікаторів видів економічної діяльності). Багато сфери бізнесу в нього не потрапили. Наприклад, в списку немає туристичних операторів. Немає там і підприємництва у сфері краси.

Також ми писали й про те, що Рада посилила захист безробітних та роботодавців на період карантину.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу