Майже половина українського бізнесу зіткнулася з проблемами через пандемію

Поділитися:

Близько 45% українських підприємств погіршило своє фінансове становище за останній рік через пандемію коронавірусу. Так, найбільше постраждали від карантину представники малого бізнесу.
Такі невтішні дані оприлюднили в Інституті економічних досліджень та політичних консультацій.

«Близько 45% опитаних підприємств заявили про погіршення фінансового стану, при цьому майже 50% повідомили, що COVID-19 ніяк не вплинув на їх роботу, інші заявили, що пандемія позитивно вплинула на їх бізнес», – кажуть експерти.

Слід зазначити, що найбільше пандемія коронавірусу вплинула на малий бізнес, представники якого найчастіше повідомляли про погіршення свого фінансового становища.

«За результатами дослідження, саме в цій категорії найменшу кількість осіб, які говорили про поліпшення під час пандемії і більше тих, хто говорив про погіршення фінансового становища. Тому сьогодні малий бізнес – це саме та категорія підприємців, яка вимагає уваги », – відзначають в Інституті.

Нагадаємо, що головною перешкодою для ведення бізнесу в Україні є відсутність верховенства права, вважають члени Американської торгової палати в Україні.Про це заявив її президент під час онлайн-презентації результатів дослідження бізнес-клімату в Україні в період карантинних обмежень.

Раніше повідомлялося, що локдауни 2020 роки не тільки істотно вплинули на роботу дрібного бізнесу, а й змінили професію ряду підприємців. Зокрема, лідерами зростання кількості ФОП стали кур’єрські послуги, IT і домашні роботи. При цьому найчастіше фізособи-підприємці реєструвалися як працівники саме IT сфери – так в 2020-му було відкрито 36,5 тисячі ФОП. Кур’єрські послуги додали 2,8 тисячі ФОП, в цілому ж їх кількість зросла на 353%. А кількість домашньої прислуги збільшилася на 263 ФОП, що більше на 63,7%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу