Люди на інвалідних візках стануть учасниками дорожнього руху

Поділитися:

В Україні дозволили водити людям на інвалідному візку. Про це повідомляє експерт з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв на своїй сторінці в Facebook.

Як написав у своїй публікації правозахисник, тепер на українських дорогах можна буде побачити водія в інвалідному візку, адже віднедавна в Україні вступила в свою законодавчу силу окрема норма, яка дозволяє людям цієї категорії офіційно бути на дорозі.

“Почала діяти нова норма закону. На дорогах можуть з’явитися люди в кріслах колісних! Їм дозволено рухатися крайній правій смугою або по узбіччю в напрямку руху транспортних засобів», – написав він.

Караваєв зазначив, що водіям з особливостями також дозволено здійснювати розворіт ліворуч або розворіт на дорогах з однією смугою.

Однією з умов водіння є комплектація інвалідних крісел спеціальними світловідбиваючими пристроями, а також зовнішніми світловими приладами, які могли б допомогти уникнути небезпечних прецедентів на дорозі.

Також підкреслюється, що люди в інвалідному візку стануть рівноправними учасниками руху, які будуть суб’єктами правил ПДР.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві внутрішніх справ України збираються заснувати спеціальний законопроект щодо порушників правил дорожнього-руху, які в разі поганої поведінки на дорозі, будуть позбавлені прав водіння.

Відзначимо, що з 1 липня 2020 року порушників правил дорожнього руху чекають нові штрафи за водіння машини в стані алкогольного, наркотичного чи іншого штучного впливу на організм.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу