Книжковий ринок скоротив обсяги на 80%

Поділитися:

Економічні показники в країні позначилися і на книжковому ринку. Зниження купівельної спроможності українців призвело до зниження продажів в книжковому сегменті.

За існуючими даними, за перше півріччя поточного року невеликі видавництва випустили за титулами на 49%, а за накладами — на 56% менше книг. Не краща ситуація і у середніх та великих видавництв — за титулами вони видали на 49, а за накладами — на 56 відсотків менше.

Якщо говорити про надходження від продажів, то в порівнянні з першим півріччям 2019 року ці знизилися майже вдвічі (на 48%). З виходом з жорсткого карантину ситуація не покращилася — за два місяці (липень і серпень) тиражі впали на 80%. Експерти говорять про те, що такі цифри свідчать про зниження інтересу до читання. Всі видавництва мають заборгованості перед авторами, поліграфічними компаніями, а деякі та перед власними працівниками.

Раніше повідомлялося про припинення випуску в паперовому вигляді знаменитого на весь світ журналу Playboy. Серед причин була виділена пандемія коронавірусу.

Також ми писали про те, що сфера культури в Україні отримала 1 млрд гривень. Така державна підтримка повинна поліпшити ситуацію, яка склалася в галузі через пандемію коронавірусу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу