«Київгаз» стверджує, що 10% перевірених лічильників працюють не правильно

Поділитися:

 

Прес-служба АТ «Київгаз» повідомляє про перевірку 5300 газових лічильників. Близько 10% пристроїв виявилися непридатними до подальшого використання, а в частині лічильників були помічені факти стороннього втручання.

Закон України «Про метрологію та метрологічну діяльність» говорить, що всі лічильники, встановлені у населення, підлягають періодичній обов’язковій перевірці. Тільки справний лічильник може забезпечити точний облік витраченого природного ресурсу і, як наслідок, уберегти населення від непотрібних переплат.

Коли і навіщо перевіряють лічильники

Побутові лічильники перевіряють раз в 8 років. За цим стежать фахівці АТ «Київгаз» через базу користувачів газу. Як тільки приходить час перевірки, співробітники газової служби зв’язуються з користувачами і призначають дату перевірки.

Елементи лічильника можуть бути пошкоджені внаслідок побутового впливу: вологість, перепади температур, кухонні пари, etc. Таким чином, лічильник може неправильно рахувати газ, зазвичай, не на вашу користь.

Коли в роботі лічильника виявляють несправності, його відправляють на ділянку по ремонту лічильників, де його ремонтують і відправляють назад. Всі зазначені процедури безкоштовні для населення.

Втручання в роботу лічильника

З початку 2020 року існує комплекс заходів, який дозволяє фахівцям виявити стороннє втручання в пристрій лічильника. За перші півроку 2020-го вже виявили 53 подібних факту (для порівняння — в аналогічний період минулого року їх було 7, а за весь 2019 й — 22).

Нагадаємо, що Міністерство енергетики України оприлюднило проект постанови українського парламенту про збільшення норми споживання газу для споживачів, які не мають лічильників, майже вдвічі. Документ був оприлюднений на офіційному порталі Кабінету міністрів, однак слідом майже відразу ж був видалений.

Також в Києві спостерігається спад рівня платоспроможності українців за комунальні послуги.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу