Китай залучатиме інвесторів до автопромисловості

Поділитися:

У Китаї іноземні громадяни та організації зможуть інвестувати у виробництво легкових авто з 1 січня наступного року. Керівництво країни вирішило зняти відповідну заборону.

Це прописано у постанові Міністерства торгівлі і Нацкомісії з питань розвитку і реформ Китаю. Таким чином країна прагне розвинути внутрішній ринок виробництва легковиків на тлі останніх успіхів у цій сфері своїх конкурентів – Японії та Сполучених Штатів.

Тепер влада готова залучати іноземних інвесторів, дозволивши їм вкладати кошти в автомобільні компанії, створювати чи повністю володіти ними.

Відомо, що Китаї суворі заборони чи просто обмеження на іноземний капітал у певні сфери діяльності на території країни. Йдеться про 31 сферу промисловості та бізнесу.

У медичній галузі іноземні організації повинні створювати спільні компанії з місцевими партнерами, яким повинен належати контрольний пакет акцій таких компаній.

Раніше ми повідомляли, що Китай хоче випередити економіку США. Аналітики прогнозують, що вже в наступному році Китай може сильно наздогнати США за економічними показниками й вже до 2030 стати найсильнішою економікою серед інших економік світу.

Нагадаємо, що дві найбільші китайські компанії залишили рейтинг світових лідерів з капіталізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу