Китай обклав українські товари митами

Поділитися:

Китай обклав українські товари більш високими митами, ніж Україна китайські. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Відомо, що Україна готова відновити переговори про підписання договору про зону вільної торгівлі з Китаєм. При цьому, за словами чиновника, в ході переговорів Україна зможе домовитися про більш вигідних умовах поставок продукції на китайський ринок.

“Зараз доступ нашої продукції на ринок Китаю обкладається великими митами, ніж китайська продукція до нас. Тому нам вигідно вести переговори і з Китаєм”, – сказав заступник міністра.

Слід зазначити, що структура двосторонньої торгівлі між Україною та Китаєм досить неоднорідна. В українських поставках переважає сировинна продукція металургійного і аграрного виробництва, в той час як Китай експортує в Україну високотехнологічну готову продукцію.

Крім цього, сальдо торгового балансу між Україною та Китаєм багато років залишається негативним для нашої країни. Причина проста – імпорт з Китаю істотно перевищує експорт української продукції в Китай.

За даними Державної служби статистики, за січень-вересень 2020 року Україна відправила до Китаю товарів на 4,81 млрд дол, а Китай в Україну – на 5,79 млрд дол.

Нагадаємо, що Україна наростила торговельне співробітництво з Китайською Народною Республікою в галузі експорту сільськогосподарської продукції: за першу частину 2020 року дохід від торгівлі зріс на 71%. Про це свідчать дані Генеральної митної адміністрації КНР.

Раніше повідомлялося, що другий тиждень поспіль найбільшим покупцем американської пшениці став Китай, який придбав 333 тис т пшениці, в тому числі 133 тис. Т твердого та 200 тис т м’якої белозернистої пшениці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу