“Кіровоградгаз” отримав пільгові умови

Поділитися:

Паливо на виплат і ще в півтора раза дешевше, ніж на біржі. Такі вигідні умови для одного з найбільших боржників на ринку – «Кіровоградгаз». Про це повідомили у випуску новин “Першого ділового” телеканалу.

Відомо, що ціна на газ для компанії в січні складе 4 000 996 гривень 86 копійок. Постачати паливо буде «Нафтогаз Трейдинг», згідно з внесеними за день до нового року з доповненнями до договору. І це при тому, що в той же день середньозважена вартість палива на аукціоні була 8 000 105 гривень 88 копійок. За цією ціною на аукціоні «Нафтогаз Трейдинг» продав через «Українську енергетичну біржу» понад 10 млн кубометрів газу.

Так, компанія «Нафтогаз Трейдинг» виграла річний тендер на поставку газу для «Кіровоградгазу» в липні 2020 року. За оновленими договором «Нафтогаз Трейдинг» повинен поставити «Кіровоградгаз» 151 000 509 кубометрів газу, з яких в січні цього року – понад 23 тисяч. І відповідно до прописаних умов договору, розплачуватися відразу за поставлене паливо компанія не зобов’язана – має на це рік часу. При цьому за несвоєчасну оплату ніяких штрафних санкцій – не передбачено.

Відзначимо, що компанія «Кіровоградгаз» – один з найбільших боржників «Оператора ГТС України». Її борг перед оператором – 68,5 мільйона гривень.

Напередодні стало відомо, що виконуючий обов’язки міністра енергетики Юрій Вітренко ініціює передачу державної частки пакета акцій Кіровоградгазу від Нафтогазу в Міненерго.

За даними експертів, державі належить 51% акцій «Кіровоградгазу». Компанії «Фінлекс-Інвест», яку прийнято вважати дружній Дмитру Фірташу – 27% акцій. Як відомо, Фірташ контролює в Україні близько 70% великих газорозподільних підприємств.

Нагадаємо, що українські облгази не збираються знижувати ціну за доставку газу для українців. На даний момент на ринку газу існує змова між чинною владою і українськими олігархами Ігорем Коломойським і Дмитром Фірташем.

Раніше повідомлялося, що операторам газотранспортної системи і підземних сховищ газу дозволили купувати газ на біржі. Відомо, що Верховна Рада внесла зміни в закон «Про державні закупівлі». При цьому, за законопроект проголосували 300 народних депутатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу