Капітальні видатки держбюджету профінансовано лише на третину

Поділитися:

У Рахунковій палаті зазначили, що лише 68% із усіх запланованих витрат на 2021 рік використано. Більше того, витрати на капітальний ремонт, купівлю обладнання, будівництво та реконструкцію здійснено лише на 38%.

Керівник РП зазначив, що всі суми, що залишилися, заплановані в рахунок витрат, повинні будуть бути використані протягом півтора місяця, тобто, до кінця поточного року. Він також додав, що така ситуація лише посилює ризики невиконання плану видатків, а це означає – неефективне управління бюджетними коштами, що може призвести до ще більшої заборгованості.

У той же час план доходів до державного бюджету вже перевиконано на 3,8% або на 28,6 мільярда гривень, а до кінця 2021-го ще півтора місяці. Він пояснив, що це сталося, оскільки надходження від ПДВ зросли, також зросла кількість рентних оплат за користування надрами та збільшилась кількість акцизів на товари, що були ввезені до України.

До речі, досі не розпочато перерахування субвенцій, згідно з трьома бюджетними програмами на 1 мільярд гривень. А за 8 бюджетними програмами витрати на субвенції склали менше плану на 5,9% або на 5 мільярдів гривень.

Раніше ми писали про заяву Пенсійного фонду України про те, що на підвищення пенсій з 1 грудня 2021 року не вистачає коштів.

Також ми повідомляли про те, що Податкова контролюватиме великі покупки українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу