Калуську ТЕЦ виставили на приватизацію

Поділитися:

Калуська ТЕЦ буде продана 30 листопада 2021 року. Про майбутню приватизацію теплоелектроцентралі заявили у ФДМУ (Фонд державного майна України).

Стартова ціна «Калуської теплоелектроцентралі – нової» позначена у 230,16 мільйонів гривень.

Слід зазначити, що покупець після перемоги на аукціоні стане власником головного корпусу об’єкта. Також йому будуть належати: бункер вугілля, ацетиленовий генератор, залізнична колія, електромережа та інше майно ТЕЦ.

До речі, сама станція складає 200 МВт електричної потужності. При цьому з її допомогою постачається електроенергія на енергетичний ринок України, а також держпідприємство увійде до «Бурштинського енергоострова», який у свою чергу синхронізовано з об’єднаною енергосистемою Європи.

Зазначається й низка умов, які має виконати новий власник Калуської ТЕЦ. По-перше, після приватизації він має зберегти основний вид діяльності майнового комплексу протягом щонайменше п’яти років. А також повернути борги щодо заробітної плати перед бюджетом, у тому числі й погасити кредиторську заборгованість, зберегти робочі місця працівників підприємства мінімум на 6 місяців.

Раніше ми повідомляли про припинення роботи «Калуської теплоелектроцентралі – нової» через брак вугілля.

Також ми писали про те, що стало відомо, як Василь Хмельницький та Степан Черновецький розіграли торги за «Більшовик». Інформацію прокоментувала директор компанії “Інвест новація”, що належить бізнесменові Черновецькому.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу