Державна Калуська ТЕЦ зупинилася через відсутність вугілля

Поділитися:

Через нестачу вугілля припинила роботу «Калуська теплоелектроцентраль-Нова», яка підпорядковується уряду. Про це повідомили у парламентському Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, передає «Перший Діловий».

Наразі склади ТЕЦ порожні, а коштів на закупівлю вугілля немає. Як наслідок, більше 600 працівників можуть залишитися без роботи. Ба більше, місто Калуш з населенням у 60 тисяч ризикує залишитися напередодні опалювального сезону без тепла і світла.

У Комітеті закликали владу втрутитися, аби не допустити простою теплоелектроцентралі. Зокрема, через те, що під загрозою знаходиться промислове виробництво міста, яке залежить від роботи ТЕЦ. Це може призвести до соціальної катастрофи.

Раніше ми повідомляли, що ТЕС відстають від графіка з накопичення вугілля.

Також зазначалось, що в Міністерстві енергетики створюють спеціальну міжвідомчу робочу групу, яка моніторитиме накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ. Група складається з представників Міністерств: енергетики, економіки, фінансів, інфраструктури, а також Фонду державного майна, Укрзалізниці, Донбасенерго, Центренерго і компанії ДТЕК.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу