Кабмін залишає психлікарні і тубдиспансери

Поділитися:

За інформацією уряду, Кабінет міністрів виділить 2,3 мільярда гривень критично недофінансованим медичним установам. До таких на даний момент відносяться протитуберкульозні установи, інфекційні та реабілітаційні лікарні та психіатрії.

Наш уряд давало українцям обіцянку, що ми не допустимо закриття лікарень і звільнення лікарів. Ми виділяємо 2,3 мільярда гривень на такі заклади, які цього потребують і критично недофінансовані. Протитуберкульозні установи, інфекційні та реабілітаційні лікарні і психіатрія отримають необхідні кошти, а головне час, щоб реформуватися “, – повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що Президент України пообіцяв підвищити заробітні плати лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють в установах вторинної ланки (надають спеціалізовану медичну допомогу) з 1 вересня цього року. Про це повідомляє прес-служба глави держави за підсумками селекторної наради щодо запобігання поширення коронавируса.

Раніше повідомлялося, що Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, як МОЗ планує модифікувати медичну реформу. Про це він написав у своєму Telegram.

Глава міністерства підкреслив, що медична реформа в її нинішньому вигляді означає звільнення близько 50 тисяч медичних працівників і закриття 332 лікарень.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу