Кабмін займеться овочами і картоплею

Поділитися:

В українському парламенті прийняли єдину концепцію розвитку промислового картоплярства на період до 2025 року. Відповідне рішення Кабмін ухвалив у середу, 21 жовтня в рамках своєї позачергової наради.

За даними пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, прийнята програма дозволить державі наростити темпи виробництва семен картоплі до 456 тис. тонн.

Своєю чергою обсяги вироблення столової картоплі та картоплі на перероблювання складуть 1430 тис. тонн.

В цілому, прийнята програма повинна дещо допомогти країні збільшити виробництво картоплі. Цього можна буде досягти завдяки поліпшенню матеріально-технічної бази сільськогосподарських підприємств.

Нагадаємо, що в Державній службі статистики зробили аналіз, щоб визначити тенденції для цін на харчові продукти в Україні. Так, у вересні поточного року було відзначено як подорожчання, так і здешевлення.

У групі продуктів, які подорожчали – яблука, морква, гречана крупа, яка стала в нашій країні незамінною в будь-які складні часи. Також подорожчали і сигарети, алкогольні напої (горілка, коньяк і пиво – в середньому з 0,3% до майже 2%).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу