Кабмін вводить «зелені» облігації

Поділитися:

Глава української держави Володимир Зеленський підписав закон щодо використання зелених облігацій в якості окремої категорії цінних паперів. Йдеться про законопроект № 738-IX, який опублікований на сайті парламенту.

Даний закон регулює нові правила взаємин учасників ринку цінних паперів, а також спрощує механізми залучення інвестицій для України.

За словами в.о. голови Держенергоефективності саме “зелені облігації” є тим самим механізмом, який дозволяє залучити для державних еко-проектів більше зарубіжних інвесторів.

Зокрема, вони зможуть вигідніше вкладати гроші в такі галузі, як альтернативна енергетика, енергоефективність, впровадження електротранспорту тощо.

На даний момент перед урядом стоїть завдання правильно ввести до експлуатації потрібний закон. Для цього в Україні розробляють цілу концепцію розвитку ринку “зелених облігацій”.

“Запрошую до співпраці мерів міст, а також інших зацікавлених осіб з підготовки пілотних випусків зелених облігацій», – закликав до співпраці інших чиновників в.о. голови Держенергоефективності.

Нагадаємо, що в Міністерстві фінансів України реалізували новий аукціон з продажу облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на загальну суму в 10 млрд 693 млн гривень.

Національні ОВДП оцінюються по прибутковості в 9,2% річних. Прибутковість доларових ОВДП – 3,5%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу