Кабмін вніс зміну до послуги «муніципальна няня»

Поділитися:

На засіданні уряду Кабінет міністрів вніс зміни до порядку відшкодування вартості послуги, а також запровадив інші нововведення щодо можливості оформити «муніципальну няню».

Відтак, послугу залишили лише для сімей, діти яких потребують особливого догляду, а також якщо у батьків група інвалідності чи няня потрібна для двох та більше дітей. У таких випадках компенсація залишається на рівні прожиткового мінімуму для дитини до 6 років, а для дітей, які потребують особливого догляду становить два прожиткові мінімуми.

Крім того, уряд прописав більш жорсткі вимоги до документів. Відтепер договір з нянею реєструватимуть у спеціальній електронній базі даних. У ньому обов’язково має вказуватися вартість послуг няні.

У разі, якщо пакет документів неповний, у компенсації можуть відмовити, однак заявники мають право донести папери впродовж п’яти робочих днів.

У пояснювальній записці зазначається, що метою звуження програми є економія бюджетних грошей, однак сума очікуваної економії наразі невідома.

Нагадаємо, у Фонді соціального страхування України розповіли про соціальні виплати для українців. Протягом січня-листопада 2021 року за виплатами відповідно до загальнообов’язкового державного соціального страхування звернулися 2,8 млн українців.

Також ми писали про те, що у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму в Україні з 1 грудня та мінімальної зарплати до 6,5 тисячі грн, збільшаться інші соціальні виплати, зокрема, максимальна допомога з безробіття.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу