Кабмін вирішив продавати деревину за новими правилами

Поділитися:

Нову схему реалізації деревини запровадили в Україні. Вона підкріплена постановою Кабінету міністрів від 4.12.2019 р. під назвою «Про реалізацію експериментального проекту щодо проведення електронних аукціонів з продажу необробленої деревини». Зокрема, у документі йдеться про те, що продаж лісопродукції має проходити лише на електронних торгах.

Під електронними торгами мають на увазі продажі на ДП «Prozorro.Продажі», ДП «ЛІАЦ», товарній біржі «Універсальна-Полісся» тощо. Серед покращень експерти акцентують увагу на прозорості та конкуренції серед покупців, завдяки чому продавці деревини можуть отримати більше грошей.

Також дозволений продаж бюджетним установам та населенню безпосередньо за прямими договорами з лісництвами.

Раніше повідомлялося про те, що лісникам зменшать податки. Відтепер рентну плату платять лісокористувачі, які заготовляють деревину і не деревні ресурси лісу.

Також ми писали й про те, що Україна просить допомоги у ЄС, щоб побороти корупцію в українських лісах. Майже вся українська деревина на ринку України або Європейського Союзу може бути пов’язана зі зловживанням корупцією, руйнуванням природи і порушенням екологічних стандартів. Крім того, ці продукти можуть підтримувати діяльність злочинних угруповань.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу