Кабмін відклав подачу звітів щодо контрольованих іноземних компаній до 2024 року

Поділитися:

В Україні перенесли терміни введення норм щодо контрольованих іноземних компаній на 2022 рік з подачею першого звіту в 2024 році за 2022 і 2023 роки в рамках узгодження поправок до закону №466-ІХ “про зміни до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування податків”. До такого рішення прийшла робоча група Кабінету міністрів України.

Відзначимо, що в комісію увійшли члени Міністерства фінансів України, ряд чиновників з боку Офісу президента, парламентарії профільних комітетів Ради, а також члени податкової та бізнес-асоціацій.

Таким чином в країні відстрочили введенням норм щодо контрольованих іноземних компаній, а також відповідні вимоги мати постійне представництво на 2021 рік у відношенні неризидентів.

Ділова мета буде застосовуватися тільки при роботі з нерезидентами (через трансферне ціноутворення) з 2021 року, із 2022 правило ділової мети буде застосовуватися при роботі з низькоподатковими зонами (офшорами)“, – йдеться в повідомленні робочої групи.

Також рішенням чиновників закон буде доповнено новим порядком більш знижених штрафів, які передбачаються для тих, хто прострочив податкову реєстрацію накладних. Нова сума дорівнює 1,7 тисячам гривень.

Повідомляється, що новий законопроект буде представлений в стінах Ради в найближчий період. Попередній термін презентації положень припадає на початок липня.

Раніше президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №1210 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей в податковому законодавстві», який створює безпосередню загрозу для українських стартапів за кордоном.

Зазначений закон був прийнятий ще в період січня місяця: тоді документ підтримала монобільшість президентської партії Володимира Зеленського, незважаючи на той факт, що частина світових бізнес асоціацій по партнерству з Україною висловилася категоричний проти затвердження такого законопроекту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу