Кабмін хоче поновлювати вітчизняний автопром

Поділитися:

В Україні більшість підприємств галузі машинобудування знаходиться в незадовільному економічному стані, потребують модернізації, тому Кабмін збирається стимулювати підвищення локалізації виробництва.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України розробило і оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації пілотного проекту щодо здійснення закупівель техніки галузі машинобудування з підтвердженим ступенем локалізації виробництва».

Для визначення найбільш економічно вигідної тендерної пропозиції при закупівлі техніки галузі машинобудування крім ціни або вартості життєвого циклу, замовником застосовуються критерій локалізації виробництва. Мінімальна ступінь локалізації виробництва техніки галузі машинобудування повинна бути не нижче 35 відсотків, припустили в відомстві.

У Міністерстві відзначають, Україна буде використовувати вимоги по локалізації виробництва, як і ряд країн, успішно застосували ці правила: США (Buy America Act), Індія (Make in India), Китай, Канада, Норвегія, Бангладеш та ін.

Нагадаємо, що травневий результат українського автомобілебудування в травні поточного року скоротився вчетверо до аналогічного місяця 2019 – до 126 од. За даними асоціації “Укравтопром”, випуск легкових автомобілів зменшився в п’ять разів – до 87 авто Skoda, які, як і роком раніше, справив методом великовузлового складання завод «Єврокар».

Раніше повідомлялося, що в Китаї почали продавати автомобіль, який був визнаний найдешевшим електромобілем в світі – Changli Nemeca. Компактний електрокар найбільше нагадує машинку для дітей, коштує всього 930 доларів плюс 305 доларів за акумулятор. Купити його можна на сайті продажів Аліекспресс. Поставляється авто в розібраному вигляді в картонних коробках.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу