Кабінет мініністров скоротив кількість членів наглядової ради “Укрзалізниці”

Поділитися:

Кабінет міністрів України вніс з зміни до статуту акціонерної компанії “Укрзалізниця” і визначив кількісний склад наглядової ради, скоротивши максимально можливу кількість його членів з 11 до семи чоловік. Відповідну постанову було прийнято на засіданні української влади 13 травня.

“Постановою передбачається внесення змін до статуту” Укрзалізниці “. Зміни, зокрема, визначають, що Міністерство інфраструктури України розробляє і подає проекти актів щодо рішень з питань, що стосуються компетенції загальних зборів і наглядової ради “Укрзалізниці”, – сказано в пояснювальній записці.

Згідно з новим документом, було визначено новий кількісний склад наглядової ради. До ради повинні входити не менше 5 і не більше 7 членів, більшість з яких мають бути незалежними членами наглядової ради.

Також, зазначена постанова виключає з переліку видів діяльності “Укрзалізниці” торгівлю електроенергією, при цьому дозволяючи надавати послуги з розподілу електроенергії.

Крім цього, “Укрзалізниці” дозволили самостійно забезпечувати розробку і вживання заходів з протидії корупції.

Як повідомлялося раніше, український Кабмін на засіданні 13 травня поточного року прийняв постанову “Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу