JPMorgan прогнозує подальший дефіцит чіпів

Поділитися:

Незважаючи на те, що останнім часом відмічено глобальний дефіцит постачання чіпів, у JPMorgan дивляться на ситуацію інакше. Оптимістичніше, ніж ті ж аналітики та інвестори.

Так у холдингу прогнозують глобальний дефіцит мікросххем до середини 2022 року, коли незалежні експерти вважають, що попит значно перевищуватиме пропозицію аж до 2023 року.

З іншого боку, думки вкрай розділилися, оскільки співдиректор з досліджень JPMorgan у галузі технологій, ЗМІ та телекомунікацій в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні все ж таки впевнений у продовженні дефіциту чіпів ще протягом двох років. Водночас він зазначає, що «2022 рік буде легшим».

Член дирекції JPMorgan рекомендує інвесторам звернути увагу на довгострокові тренди, які вважають структурними. До них ставляться переважно перманентні зміни у промисловості, а циклічні тренди своєю чергою до бизнес-циклів.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року один із найбільших світових виробників TSMC попередив про зростання цін на чіпи на 20%. Загалом дефіцит мікросхем виник через ситуацію з коронаврисуом, що з одного боку призвела до підвищеного попиту з боку покупців, а з іншого до закриття заводів з виробництва чіпів.

Раніше ми писали про дефіцит, що триває, на напівпровідники. За цей період ситуація не змінилася.

Також ми повідомляли про те, що в JPMorgan прогнозують обвал біткоїну з падінням його вартості нижче 30 тисяч доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу