Ізраїль і Україна будуть вільно торгувати

Поділитися:

Нещодавно пройшли телефонні переговори між президентом України Володимиром Зеленським та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху. Під час розмови підіймався ряд хвилюючих тем, які пов’язані з активізацією торгівлі між Ізраїлем і Україною.

Відомо, що Прем’єр-міністр Ізраїлю заявив, що його уряд найближчим часом має завершити ратифікацію угоди про вільну торгівлю між двома країнами.

Угода вступить в силу через 60 днів після дати останньої дипломатичної ноти, якої сторони повідомляють одна одну, що їх внутрішні юридичні процедури виконані. Дія угоди не поширюється на анексований Крим, а також непідконтрольні території Донецької та Луганської областей до повного припинення збройної агресії Росії і відновлення конституційного ладу в окупованих регіонах.

Слід зазначити, що в 2019 році загальний торговельний оборот між Україною і Ізраїлем склав $ 1,116 млрд. Міністерство закордонних справ України вважає, що запровадження зони вільної торгівлі з Ізраїлем може допомогти вдвічі збільшити товарообіг між країнами в короткостроковій перспективі.

Нагадаємо, що за інформацією Управління аеропортів, з 20 липня Ізраїль продовжує заборону на в’їзд іноземців ще на місяць у зв’язку з пандемією. В’їзд заборонено навіть транзитним пасажирам. Обмеження пов’язані з тим, що в даний момент Ізраїль оголошений «червоною зоною».

Раніше повідомлялося, що В Ізраїлі збираються побудувати новий інфраструктурний проект трубопроводу для експорту природного газу на поля Європи. Відповідну угоду на прокладку труб вже прийняли в Кабінеті міністрів держави, як повідомляє Bloomberg.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу