Індексація пенсій почнеться в березні

Поділитися:

Початок індексації пенсій планується урядом України з 1 березня. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

“Ми зараз думаємо над варіантами індексації. Тому що, по-перше, ми ще не знаємо індексу, на який буде відсоток підвищено. Але ми точно почнемо її (індексацію) 1 березня. І будемо наполягати на тому, щоб вона відбулася”, – сказала глава відомства.

Відомо, що двічі на рік в Україні переглядається прожитковий мінімум (і так роблять уже багато років). Звичайно, є такий стандарт, як прожитковий мінімум для пенсіонерів, для осіб, які втратили працездатність. Ось перше підвищення на рік – 1 липня, а наступне – 1 грудня. Це теж мінімальна пенсія. У законі написано, що мінімальна пенсія повинна бути не нижче цього прожиткового мінімуму.

За словами чиновниці, у 2022 році уряд планує індексувати пенсії всіх пенсіонерів, але для цього Верховна Рада повинна прийняти відповідний закон.

Нагадаємо, що в 2020 році пенсії деяких пенсіонерів не проіндексується.

У Міністерстві соціальної політики уточнили, що для військових пенсії в поточному році не будуть індексуватися. На даний момент планується перегляд пенсійних виплат в 2021 році.

Раніше повідомлялося, що середнє пенсійне забезпечення в нашій країні вже перевищила позначку в 3 тисячі 400 гривень. У році, що минає середня пенсія українців зросла на 400 гривень. Такі відомості оголосили в Мінсоцполітики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу