Імпортний алкоголь подорожчає

Поділитися:

Кабінет міністрів України планує ввести попляшковий облік алкогольної продукції при виробництві та продажу. Тепер крім електронної акцизної марки, на пляшки планують наносити ще один рівень захисту – додаткові елементи для її перевірки на предмет легальності. Так Парламент має намір боротися з фальсифікацією і контрабандою.

За словами експертів, таке нововведення потребують переобладнання виробництва. Тим більше, що у імпортерів немає окремих ліній для виробництва алкоголю для України. І встановлювати окреме обладнання для додаткового маркування теж ніхто не буде.

Крім цього, для запуску такої системи бізнесу необхідно буде встановити додаткові сканери для зчитування марок на всіх етапах дистрибуції, щоб просканувати кожну пляшку на кожному етапі до реалізації. Ціна одного сканера становить близько 150-200 дол.“, – відзначають фахівці.

Також Кабмін має намір збільшити втричі вартість акцизної марки, щоб зробити її більш якісною, що допоможе уникнути підробок. До слова, зараз вартість марки становить 19 коп., Пропонована вартість – понад 60 коп.

Нагадаємо, що сезонність в індустрії безалкогольних напоїв подібна щомісячного розподілу продажів в категорії пива. 39% всіх грошових продажів припадають на теплу пору року.

Безалкогольний сегмент пива демонструє сезонність навіть вище, ніж інші категорії. З огляду на тенденцію до зростання популярності здорового способу життя, а також більшої уваги як самих споживачів, так і ключових виробників до сегменту безалкогольного пива, варто звернути увагу на потенційний перехід від споживання традиційних напоїв до цього виду продуктового сегмента.

Раніше повідомлялося, що за підсумками травня 2020 року в Україні суттєво подорожчала ціна на алкогольні напої та тютюнові вироби. В середньому, ціна пива збільшилася на 8,0% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, як свідчать дані Державної служби статистики.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу