Імпортери скорочують покупку валюти через карантин

Поділитися:

Український бізнес різко змінює свої плани. Зокрема, знижується кількість поставок самої різної продукції з-за кордону, що пов’язано безпосередньо з карантином. Багато українців затягли паски та увімкнули режим суворої економії, а для бізнесу це означає втрати доходів.

Експерти кажуть також про те, що на загальну ситуацію вплинуло зниження попиту на валюту влітку поточного року. Відсутність закордонних поїздок, інші причини стали непрямими передумовами, а головною, звичайно, був карантин у багатьох країнах.

Раніше повідомлялося про те, що ще на самому початку карантину в Україні були проблеми з валютою. Зокрема, тоді, в березні, НБУ заявив, що валюта через карантинні заходи надходить в Україну з затримкою. При цьому на коррахунках банків було зосереджено вісім мільярдів доларів безготівкової валюти, тож клієнти могли вільно переводити свою валюту на свої рахунки, відкриті в інших банках, конвертувати одну безготівкову валюту в іншу.

Також ми писали про те, що влітку курс долара пішов вниз до основних валют. Зокрема, в середу, 29 липня, індекс ICE щодо співвідношення курсу долара до таких іноземних валют, як ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона, євро та швейцарський франк знизився відразу на 0,2 процентних пункти.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу