Імпортери розповіли, що заважає їм працювати

Поділитися:

Згідно з результатами опитування з приводу оцінки митних процедур Інституту економічних досліджень і політичних консультацій, імпортери стали частіше повідомляти про перешкоди при різних процедурах, ніж експортери.

Відомо, що більше половини імпортерів повідомляють про труднощі на етапі прийняття рішення про митну вартість товарів.

Так, спільними проблемами для імпортерів і експортерів при різних митних процедурах є завищення митної вартості товарів, вимоги надати багато додаткових документів і різний підхід до одних і тих же норм законодавства або товарів.

“Імпортери втричі частіше оскаржують дії митних органів і в цілому краще поінформовані про процедури оскарження, ніж експортери”, – повідомляють співробітники ІЕД.

Слід зазначити, що всього за чотири роки проведення опитування, останній рік став найуспішнішим для тих, хто скаржився на дії митниці. Оскарження дій митних органів було частково або повністю успішним для майже 88% підприємств, які мали такий досвід. Це найбільша частка за 4 хвилі опитування з 2016 року.

Нагадаємо, що співробітники Державної митної служби України, починаючи з десятих чисел жовтня організували особливо прискіпливі рейди по місцях міжнародного поштового обміну (ММПО). Посилки, які наші громадяни чекають з-за кордону, можуть додивлятися тижнями.

Раніше повідомлялося, що на Закарпатській митниці відзвітували про те, що передали в держбюджет платежів на суму близько одного мільярда гривень. Якщо говорити про виконання орієнтовного індикативного показника, який встановлений на збори митних платежів, то за період січень-вересень 2020 року на Закарпатській митниці він виконаний на 125%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу