У Міністерстві економіки України підготували порядок нового маркування харчових харчові продукти відповідно до вимог Європейського Союзу. Це потрібно в рамках євроінтеграції України, як вказали у відомстві.
На цей час міністерство представило даний проект для громадського обговорення. Відзначимо, що зараз у всіх країнах Європейського Союзу застосовується єдиний спосіб маркування таких продуктів, як м’ясо, масло, мед та інші субпродукти.
Це дозволяє встановити походження продукту. Наприклад, на м’ясі повинні бути вказані дані країни народження тварини і його забою.
Така маркування дозволити покупцям більше дізнатися про продукт перед покупкою, також це дозволить уникнути нечесної конкуренції на ринку.
Нагадаємо, що 5 березня має завершитися перехідний період, який був встановлений Мінекономіки України для того, щоб компанії-виробники змінили підхід і перейшли на новий формат нанесення інформації на упаковці харчових продуктів.
При цьому бізнес не готовий і говорити про відстрочку, яка необхідна всім.