Гроші з коронавірусного фонду пустять на безробітних

Поділитися:

Дев’ятого жовтня вітчизняні журналісти ознайомилися з проектом протокольного доручення, складеного сьогодні на засіданні Кабінету міністрів України.

У цьому дорученні деякі члени Кабінету міністрів просять уряд виділити з Фонду по боротьбі з коронавірусів понад півтора мільйона гривень, які має намір направити на виплати допомоги безробітним громадянам України.

Наприклад, Міністерство фінансів і Міністерство економіки подали на розгляд уряду проект акта про виділення коштів з Фонду боротьби з пандемією коронавируса для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

Тим часом в самому проекті протокольного доручення Кабміну сказано наступне:

“Для здійснення виплат своєчасно і в повному обсязі, з урахуванням залишку коштів на відповідні витрати, Мінекономіки просить розглянути можливість виділити з фонду боротьби COVID-19 на безповоротній основі кошти в сумі 1 565 400 000 доларів для виплат одержувачам допомоги по безробіттю в листопаді – грудні цього року “.

Журналісти нагадали, що за інформацією Держстату, рівень безробіття серед громадян у віці 15 років і старше в другому кварталі 2020 року в Україні досяг 9,8 відсотків, що на 1,3 відсотка більше, ніж кварталом раніше – всього 1 мільйон 700 тисяч осіб.

Нагадаємо, аналітиками StateWatch було підраховано, що на сферу охорони здоров’я з Фонду для боротьби з пандемією з часу його створення в цілому різним розпорядникам-медикам було виділено тільки 24,7% його коштів.

Також раніше ми писали про те, що В Державній службі статистики України зафіксували позитивні зміни стосовно зменшення безробітних в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу