Держгеокадастр почне передавати землю ОТГ з 25 жовтня

Поділитися:

Держгеокадастр з 25 жовтня 2020 року розпочинає передачу земель ОТГ за результатами місцевих виборів.

У відомстві сказали, що згідно зі статтею 117 Земельного кодексу, буде проводитися передача земель сільськогосподарського призначення державної власності, які перебувають за межами населених пунктів всім територіальним громадам, які були сформовані відповідно до постанови Верховної Ради України від 17 липня 2020 року.

Також тут уточнили, що передача земель почалася для того, щоб прискорити процес децентралізації земель.

Раніше повідомлялося, що після місцевих виборів Госгеокадастр буде готовий передати землі громадам. Йдеться про більш ніж 2 мільйони гектарів земель, які будуть належати територіальним громадам. Ці землі належать сільському господарству і мають форму державної власності. Вони знаходяться за межами населених пунктів.

Ми також писали про те, що Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект, згідно з яким ОТГ зможуть отримати фінансову незалежність округів. Як повідомляють народні депутати Верховної Ради, законопроект передбачає, що бюджети міст, сіл та селищ більше не будуть залежати від районної влади. 1469 OTГ, території яких вже схвалені урядом, перейдуть на прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом з 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу