Goldman Sachs прогнозують зростання цін на золото

Поділитися:

У Goldman Sachs прогнозують зростання вартості золота до 2 тисяч доларів за унцію. При цьому для досягнення цільового показника вартість «жовтого металу» повинна піднятися приблизно на 7% від поточного рівня.

У Goldman Sachs нагадують, що значним чинником зростання золотих котирувань знову стане інфляція. Якщо останніми місяцями зростання споживчих цін розглядалося як тимчасове явище, то сьогодні ймовірність того, що інфляційний сплеск затягнеться на більш тривалий період, зростає.

Водночас експерти Citi Research вважають, що протягом найближчого місяця на значне зростання вартості золота розраховувати не варто: як перешкоду для ралі цінного металу аналітики вказують, зокрема, різке зміцнення долара.

Раніше стало відомо, що світові центробанки скоротили купівлю золота на 64%, закупивши на 69 тонн менше шляхетного металу в третьому кварталі поточного, 2021 року, ніж у другому цього ж року (191 тонна).

Тим часом згідно з даними останнього звіту ВСЗ (Всесвітня спілка золота), у порівнянні з третім кварталом 2020 року, спостерігається контраст.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу