Глава НБУ хоче звільнити заступника Дмитра Сологуба

Поділитися:

Подання на звільнення Дмитра Сологуба – голова Нацбанку Кирило Шевченко підготував декілька тижнів тому. Про це журналісти дізналися із власних джерел.

Причина такого рішення – кінець терміну шестирічного контракту Дмитра Сологуба. Закінчується він 11 липня. На посаді заступника голови Нацбанку Дмитро Сологуб був з березня 2015 року.

Нині він один з двох заступників глави НБУ, який працює ще з часів попереднього глави правління Якова Смолія. Інший заступник – Катерина Рожкова. Її, за інформацією журналістів, – звільняти поки що не збираються. Адже контракт з нею закінчується в 2025.

Торік восени й Рожкова, і Сологуб стали учасниками кадрового скандалу. 5 жовтня Рада Нацбанку оголосила їм догану і недовіру через їхні публічні виступи.

Тоді навіть розглядалося питання про звільнення Катерини Рожкової. Однак засідання де мали б розглянути це питання скасували за декілька годин до його початку, пояснивши це технічними причинами.

Тоді Катерину Рожкову так і не звільнили, проте згодом правління Нацбанку позбавило її більшості повноважень, передавши їх безпосередньо главі НБУ Кирилу Шевченку. Проти Дмитра Сологуба Рада застосувала дисциплінарні стягнення, які він почав оскаржувати у Печерському суді. Проте позов програв.

Нагадаємо, що за підсумками червня 2021 року українські банки змогли втричі збільшити портфель ОВДП за рахунок кредитів довгострокового рефінансування.

Про це свідчать дані червневого звіту Національного банку України про фінансову стабільність.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу