«Газпром» закупив лише 4% потужностей транзиту через Україну

Поділитися:

Результати аукціону Regional Booking Platform свідчать про те, що «Газпром» на вересень закупив із запропонованих додаткових потужностей прокачування через Україну лише малу частину. Зокрема, з 15 млн куб. м на добу було викуплено тільки 0,65 млн куб. м на добу.

Відзначимо, що на 2021 рік у «Газпрому» діє довгострокове бронювання українських потужностей в обсязі 40 млрд куб. м. Тобто прокачування на добу становить 109 млн куб. м.

Згідно з даними, «Газпром» з початку серпня поточного року різко знизив транспортування газу по газопроводу «Ямал-Європа», який заброньовано у нього до кінця вересня.

Раніше ми повідомляли, що російський газовий монополіст «Газпром» почав відбір природного газу з європейських підземних сховищ, щоб компенсувати потужності з поставок через їх падіння після аварії на заводі на Уралі.

Також у «Газпромі» заявили про те, що за перше півріччя поточного року було отримано небувалий прибуток. Йдеться про суму в 718 мільярдів рублів, і це близько 10 млрд доларів чистого прибутку за стандартами РСБУ. У компанії говорять, що це абсолютний рекорд за весь час існування ПАТ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу